Германска компания тества 5-часов работен ден, при който служителите проверяват

...
Германска компания тества 5-часов работен ден, при който служителите проверяват
Коментари Харесай

Германска компания тества 5-часов работен ден

Германска компания тества 5-часов работен ден, при който чиновниците ревизират е-поща единствено два пъти и дребните диалози са неразрешени, оповестява Business Insider. Има измама - чиновниците би трябвало да се откажат от телефоните си.
Rheingans Digital Enabler е консултантска компания със седалище в Германия, която е иноватор в планирането. Малко компании оферират доста гъвкаво работно време даже и в Германия.
Lasse Rheingans, основният шеф на компанията, съобщи, че ползва по-кратък работен ден, с цел да обезпечи повече време с децата си. Той ползва своята формула върху работния развой на чиновниците си, с цел да им подсигурява баланс сред персонален и професионален живот - съществена причина за психологичното здраве, съгласно последните проучвания.
Но с цел да се подсигурява, че компанията му може да работи със същата успеваемост в по-малък период, чиновниците на Rheingans постановат на телефона си да оставят телефона си и да поддържат дребни диалози до най-малко. Работниците ревизират единствено имейлите на компанията два пъти дневно, а срещите нормално са 15 минути или по-кратки.
Според мениджърския екип на компанията, съсредоточената работа в по-малко часове, оказва помощ за понижаване на синдрома " burnout " или прегряването от работа. Също по този начин изследвания демонстрират, че ограничението на потреблението на телефона може да усили продуктивността.
Екипът се базира на изследване на университета в Тексас-Остин от 2017 година, което откри, че хората имат прочувствена обвързаност към телефоните си, заради което те могат да бъдат по-разсейващи от другите ежедневни предмети в обкръжението ни.
Прекалено многото работа също може да има пагубно влияние върху тялото ви. Сахар Юсеф, когнитивен невролог, който се съветва с фирмите по какъв начин да покачат продуктивността, съобщи, че прекосяването в 22 часа без сън има същите биологични въздействия, както и 0,08 промила алкохол в кръвта. Правенето на почивки и поддържането на устойчиво равнище на глюкоза в кръвта (т.е. закуска) оказва помощ за по-добра успеваемост на работния развой.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР