Германска компания, която е водещ доставчик в автомобилостроенето, обмисля инвестиция

...
Германска компания, която е водещ доставчик в автомобилостроенето, обмисля инвестиция
Коментари Харесай

Водещ доставчик в автомобилостроенето обмисля производство у нас и разкриване на 2000 нови работни места

Германска компания, която е водещ снабдител в автомобилостроенето, обмисля инвестиция в България, с която ще разкрие 2 000 нови работни места. Това стана ясно по време на среща на министъра на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов с представители на компанията.

Те са на посещаване в страната ни за разглеждане на съответни местоположения за откриване на ново произвеждане. На срещата участва и зам.-министърът на стопанската система Ирина Щонова.
 Белгийската Melexis откри ново произвеждане в София след инвестиция от €75 милиона
Белгийската Melexis откри ново произвеждане в София след инвестиция от €75 милиона

Компанията ще открие над 160 нови работни места

" Можете да разчитате на цялостна поддръжка и подпомагане от българските институции през целия капиталов развой ", акцентира министър Никола Стоянов.

Той добави, че за редица райони в България дружество от подобен мащаб ще бъде структуроопределящо и вложителят би получил в допълнение подпомагане от общините по места.

Като съществени преимущества на България бяха подчертани географското разположение и това, че страната ни e част от Европейския съюз. Бяха разисквани разнообразни местоположения, отговарящи на посочените от вложителя параметри и бе контрактувано оперативните диалози да продължат в идващите дни.

Министърът на стопанската система и промишлеността подчертава върху обстоятелството, че Германия е най-големият стратегически сътрудник на страната ни в двустранната търговия и срещна представителите на компанията с оценката на немските вложители за изискванията за правене на бизнес в България.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР