Германска електронна банда е първата западна поп група, която ще

...
Германска електронна банда е първата западна поп група, която ще
Коментари Харесай

Първи концерт на западна банда в Иран през последните близо 40 г.

Германска електронна тайфа е първата западна поп група, която ще има концерт в Иран от Иранската гражданска война 1979 година насам.

Кристофър декор Дейлън и бандата му Schiller ще създадат 5 концерта в столицата Техеран.

Първите два концерта в понеделник и вторник са разпродадени съгласно информация на Иранския музикален уеб страница Ritmenom, който провежда концерта. Билети за останалите три концерта също се продават добре.

Музиката на Schiller е известна измежду иранските почитатели на европейската електронна музика от години. Западната музика обаче не се гледа с положително око от духовниците в Иран. Те я възприемат като част от тайното " културно настъпление " против страната.

Опитът на иранската музикална компания TS да провежда концерт в Техеран на ирландския артист Крис де Бърг бе отритнат в последната минута, откакто духовниците му постановиха несъгласие. Това се случи, макар че TS получи позволение от Министерството на културата.

Но при умерения президент Хасан Роухани, който бе избран отново по-рано тази година, ролята на исляма играе по-слаба роля в политиката, както и в обществото и културата. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР