Германска дипломатка е загинала при експлозията в ливанската столица Бейрут

...
Германска дипломатка е загинала при експлозията в ливанската столица Бейрут
Коментари Харесай

Германска дипломатка е загинала при експлозията в Бейрут

Германска дипломатка е починала при детонацията в ливанската столица Бейрут във вторник, съобщи през днешния ден немският външен министър Хайко Маас, представен от Франс прес.

"Най-лошите ни опасения се оправдаха. Служителка на нашето посолство е починала в жилището си в резултат на детонацията. Всички чиновници на външното министерство са в печал " поради кончината й, посочи Маас.

"Благодаря на всички вас, които, сходно на нашата починала колежка, всеки ден поемат огромни персонални опасности по целия свят, до момента в който служат на страната ни ", сподели още немският министър.

Експлозията, съгласно ливанските управляващи, се дължи на възпламеняването на голямо количество амониев нитрат в склад на пристанището на ливанската столица. Тя лиши живота на най-малко 137 души и остави към 300 хиляди без дом в една страна, в която така и така близо половината население живее в беднотия.

Няколко страни, измежду които Франция и Германия, изпратиха избавителни екипи и съоръжение в Ливан в помощ на локалните управляващи.

Германското външно министерство съобщи във вторник, че чиновници на немското посолство в Бейрут са били ранени в резултат на детонацията.

Германският канцлер Ангела Меркел съобщи, че е шокирана от случилото се в Ливан и че мислите й са с тези, които са изгубили свои обичани хора.

Френският президент Еманюел Макрон заяви с идването си в Бейрут, че желае да провежда интернационалната помощ за Ливан и в това време прикани ливанските държавни ръководители да извършат промени без повече отсрочване, съобщи Франс прес.

"Ще помогнем за организирането в околните дни на спомагателна поддръжка от френска страна, от европейска страна ", сподели Макрон, който беше посрещнат на летището на Бейрут от президента Мишел Аун.

Франция към този момент изпрати в Ливан спасители и медикаменти.

"Искам да провеждам европейското и по-общо интернационалното съдействие ", добави френският президент. Той е първият задграничен държавен глава, който посещава Ливан след детонациите.

В еднодневното си посещаване Макрон ще се срещне с главните ливански държавни ръководители. Той ги прикани да подхващат без повече отсрочване желаните от интернационалната общественост промени.

"Днес приоритет е безусловната помощ и поддръжка за популацията. Има го обаче настояването, което Франция от месеци и години показва - за нужни промени в някои браншове ", сподели Макрон, споменавайки съответно електроподаването.

"Ако тези промени не бъдат осъществени, Ливан ще продължи да затъва ", предизвести той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР