Германката Урсула фон дер Лайен обеща като председател на Европейската

...
Германката Урсула фон дер Лайен обеща като председател на Европейската
Коментари Харесай

Фон дер Лайен предложи зелена сделка за Европа

Германката Урсула фон дер Лайен даде обещание като ръководител на Европейската комисия да увеличи уговорките на Европейски Съюз във връзка с климата, съобщи ДПА. През този интервал тя даде обещание обеща да предложи " зелена договорка " за Европа, в случай че бъде определена.

" Най-неотложното предизвикателство пред нас е да запазим нашата планета здрава ", сподели Фон дер Лайен пред евродепутатите и добави, че в първите 100 дни от мандата си ще предложи първия закон за климата, което ще разреши Европа да стане " до 2050 година първият континент, безпристрастен във връзка с климата " - с нулеви въглеродни излъчвания.

Фон дер Лайен акцентира също, че като майка и политик постоянно се е управлявала " проевропейската си увереност " и даде обещание да отстоява ред, учреден на интернационалните правила.

" Искаме мултилатерализъм. Искаме почтена търговия. Защитаваме реда, учреден на правила. Защото знаем, че това е добре за всички ни ", сподели Фон дер Лайен.

Малките и междинните предприятия би трябвало да имат достъп до финансовия пазар.

Икономиката обслужва хората, гордеем се с стопанската система си и би трябвало да я засилим, посочи Фон дер Лайен.

Искам повече равнопоставеност за младите, с цел да гледат напред, те имат потребност от работни места, да имат гаранция в професионалния им път... Да се погрижим за най-уязвимите - децата, да се борим против бедността. Аз съм майка на 7 деца..., посочи Фон дер Лайен. Децата да имат достъп до опазване на здравето и обучение, акцентира тя.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР