Германката Малайка Михамбо скочи феноменалните 7.30 метра и стана световна

...
Германката Малайка Михамбо скочи феноменалните 7.30 метра и стана световна
Коментари Харесай

Малайка Михамбо срази конкуренцията на скок на дължина с феноменален трети опит

Германката Малайка Михамбо скочи феноменалните 7.30 метра и стана международна шампионка в скока на дължина на Мондиала по лека атлетика в Доха (Катар).
 Aндерсън Питърс сграбчи златото на копие в Доха
Aндерсън Питърс сграбчи златото на копие в Доха

Атлетът от Гренада се възползва от слабото показване на любимците

Михамбо беше лидерка в международната класация за сезона и изглеждаше сигурна победителка. Въпреки това тя беше на прага на отпадането преди третия си опит. Притисната до стената германката избухна за рекордния си скок. Всичките му параметри бяха на рутинното за нея, само че явно летежът е бил най-благоприятен.
 Снимка 446457
Източник:

Малайка, която е кръстена на популярната ария на Мириам Макеба, мина още два пъти границата от 7 метра в последните си два опита - 7.09 метра и 7.16 метра, което сподели голямото ѝ предимство.

Украинката Марина Бек-Романчук измъкна второто място в петия си опит с 6.92 метра. Нигерийката Есе Бруме поведе първоначално, само че нейните 6.91 метра се оказаха задоволителни единствено за бронзов орден.

Четирикратната международна шампионка Бритни Рийз (САЩ) се провали в съботните квалификации, като единствено за един сантиметър не съумя да попадне след 12-те най-хубави.
 Снимка 446456
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР