Германката Александра Хай, която бе призната за първата жена гондолиер

...
Германката Александра Хай, която бе призната за първата жена гондолиер
Коментари Харесай

Първата жена гондолиер във Венеция си сменя пола

Германката Александра Хай, която бе приета за първата жена гондолиер във Венеция, разгласи, че си сменя пола.
 
" Подкрепям равните права за дамите и считам, че като човек, усвоил ръководството на гондола, потвърдих, че даже и девойките могат да го вършат ", написа Хай във Фейсбук. " Но аз не съм жена и битката на феминизма не е моя персонална битка. Аз просто желая да се занимавам с работа, към която изпитвам пристрастеност и да наподобявам по този начин, че хората да виждат в мен същия човек, който виждам аз ", показва тя. 
 

Venice's first female gondolier announces he's transgender: "I simply want to do the work I'm passionate about. " https://t.co/9DqFjeF7d4 pic.twitter.com/DqFoU9cw2o
— ABC News (@ABC) 22 юни 2017 година

Хай афишира още, че към този момент се споделя Александър и приказва за себе си в мъжки жанр.
 
Хай-Александър възнамерява интервенция за промяна на пола в Сан Франциско.
 

Venice's first female gondolier announces he is transgender https://t.co/NYFN8UnwDi
— Daily Mail Online (@MailOnline) 23 юни 2017 година

Тя става стажант гондолиер през 1996 година, само че доста години не може да вземе лиценз. Президентът на Асоциацията на гондолиерите на Венеция Роберто Лупи възразяваше против приемането на германката в античната колегия, която 900 години предава занаята от татко на наследник. " Според мен тя трябваше да си стои в къщи и да се грижи за семейство ", споделяше той.

През 2007 година Хай завоюва правосъден развой и публично стана първата жена, която работи като частен гондолиер във Венеция. През 2009 година за първа жена със документ за гондолиер се сочеше Джорджия Босколо.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР