Германия заяви, че продължава да работи в тясно сътрудничество със

...
Германия заяви, че продължава да работи в тясно сътрудничество със
Коментари Харесай

Германия и САЩ работят по сделката за „Северен поток 2“

Германия съобщи, че продължава да работи в тясно съдействие със Съединените щати за съглашение за газопровода „ Северен поток 2 “, който минава под Балтийско море и придвижва газ от Русия до Германия, съобщи „ Ройтерс “.

Външното министерство на европейската страна съобщи, че продължава координацията с администрацията на Съединени американски щати по използване на взаимна декларация за газопровода, чиято цена е към 11 милиарда $.

Администрацията на Байдън се отхвърли от наказания против оператора на тръбопровода и подписа договорка с Германия през юли, макар че предходната седмица наложи спомагателни санкции против свързаната с Русия Transadria Ltd и неин транспортен съд.

„ Ние кардинално отхвърляме глобите против съдружниците “, се споделя в отговор на питане от „ Ройтерс “ по обява в уеб страницата Axios, в която се споделя, че Берлин е призовал членовете на Конгреса на Съединени американски щати да не глобяват газопровода „ Северен поток 2 “, защото това би „ отслабило “ доверието в Съединени американски щати и „ в последна сметка поврежда трансатлантическото единение “.

Щатите и някои европейски страни се опълчват на газопровода. Според тях това ще направи Европа прекомерно подвластна от съветския газ, само че някои други държавни управления настояват, че връзката е жизненоважна за обезпечаване не енергийни доставки.

Германия се съгласи да предприеме дейности, в случай че Русия употребява енергетиката като оръжие в връзките си с Украйна, само че договорката не дава съответни критерии по какъв начин ще бъде оценено това.

Новинарският уебсайт Axios цитира документи от 19 ноември, в който се обрисуват стъпките, които Германия би подхванала, в това число „ мощни обществени послания “, осъждащи държанието на Русия, и оценка на прекратяването на политическите срещи.

На равнище Европейски Съюз в документа се споделя, че Германия „ интензивно взе участие в процеса за идентифициране на варианти за спомагателни ограничаващи ограничения “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР