Германия заяви, че от Русия зависи деескалацията на конфликта с

...
Германия заяви, че от Русия зависи деескалацията на конфликта с
Коментари Харесай

Берлин настоява Русия да изтегли войските си около Украйна

Германия съобщи, че от Русия зависи деескалацията на спора с Украйна, като прикани Москва да изтегли войските си, до момента в който канцлерът Олаф Шолц се приготвя да се срещне с президента Владимир Путин по отношение на рецесията, съобщи БГНЕС.

" Ситуацията е изключително рискова и може да ескалира във всеки един миг ", съобщи министърът на външните работи Аналена Бербок в изказване, преди диалозите в Москва сред двамата водачи.
Путин е подготвен за договаряния за Украйна?
Говорителят на съветския президент Владимир Путин Дмитрий Песков съобщи за готовността на Владимир Путин за организира договаряния във връзка съ...
Прочети повече
" Отговорността за деескалацията явно е на Русия и тя би трябвало да изтегли войските си ", сподели тя, представена от Агенция Франс Прес. " Европейски Съюз и НАТО са обединени към Украйна ", сподели тя и добави, че " би трябвало да използваме всички благоприятни условия за разговор, с цел да реализираме спокойно решение ".

Разговорите на Шолц с Путин в Кремъл са последните в интензивната дипломатическа битка за обезсърчаване на съветския водач да нападне някогашната си руска съседка Украйна. Западните водачи считат, че скупчването на съветски войски по границата с Украйна е най-голямата опасност за сигурността на континента от Студената война насам, и са подготвили разрушителен пакет от стопански наказания в отговор на всяка офанзива против съседката. Руският водач и неговите високопоставени помощници поредно настояват, че актуалната рецесия е резултат от пренебрегването от страна на Съединените щати и Западна Европа на основателните опасения на Москва за сигурността.

Путин е подготвен за договаряния за Украйна?

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР