Германия записа паметна победа с 5:2 при домакинството си от

...
Германия записа паметна победа с 5:2 при домакинството си от
Коментари Харесай

Германия попиля европейския шампион Италия с 5:2

Германия записа паметна победа с 5:2 при семейството си от Лигата на нациите против европейския първенец Италия, който пък изигра един от най-срамните мачове в своята история, съобщи Спортал.

„ Маншафта “ поведе с пет гола с помощта на Йошуа Кимих (10’), Илкай Гюндоган (45+4' - дузпа), Томас Мюлер (51’) и Тимо Вернер (68’, 69’) а последните две попадения в срещата бяха за „ адзурите “ с създатели Вилфред Ньонто (78’) и Алесандро Бастони (90+4'). Така " Бундестима " реализира първия си триумф в шампионата след трите си следващи ремита, а неговият противник претърпя първото си проваляне в конкуренцията. Това е най-резултатната победа за германците във всичките им дуели в Лигата на нациите, както и първа против Италия в постоянното време на формален мач.

Ханзи Флик предприе пет промени в своя стартов състав. В отбрана се появиха Лукас Клостерман и Антонио Рюдигер, а в средата на терена място откри Гюндоган. В по-предни позиции този път късмет за изява получиха Льорой Сане и Мюлер, които дружно с Йонас Хофман помагаха на централния нападател Вернер.

Роберто Манчини продължи да прави много промени в състава си, като този път те бяха цели девет след нулевото реми с Англия. Местата си резервираха единствено вратарят Джанлуиджи Донарума и халфът Давиде Фратези. Защитата беше напълно актуализирана, както и офанзивата, която беше построена от триото Матео Политано, Джакомо Распадори и Ньонто. Така селекционерът разчиташе на същите играчи от успеха с 2:1 над Унгария, като само Фратези фигурираше вместо Лоренцо Пелегрини.

Германците започнаха мача по-добре и в седмата минута Сане опита отдалечен шут по земя, който обаче се оказа неакуратен. Гостите незабавно дадоха отговор със свое голово състояние. Политано центрира рисково и Распадори съумя да насочи топката към вратата, само че Мануел Нойер се намеси уверено, а по-късно предотврати и добавката на Ньонто. В 10-ата минута домакините организираха отлична офанзива, при която Кимих овладя топката на комфортна позиция, след което я прати в противниковата мрежа за 1:0. Следващите две благоприятни условия за попадение бяха от корнери, само че първо Антонио Рюдигер не съумя да се разпише, а по-късно Браян Кристанте не сполучи при своя опит.

В 33-ата минута Хофман получи опция да стреля, само че Донарума съумя да отрази удара му. Шест минути по-късно Сане също нанесе шут, само че той приключи право в ръцете на вратаря. Малко по-късно Вернер насочи рисков изстрел, като и той не съумя да преодолее противниковия пазач. Точно преди почивката " Маншафта " получи правото да извърши дузпа, която беше отсъдена за избутване на Алесандро Бастони против Хофман. Гюндоган прояви самообладание от бялата точка и удвои преднината на своя отбор.

Втората част стартира с два пропуща на Кристанте след негови далечни удари. В 51-ата минута Давид Раум центрира остро по земя, а неприятно изчистване на Леонардо Спинацола разреши на Мюлер да направи преднината на " Бундестима " още по-убедителна. Четири минути по-късно Нойер избави удар на Барела, като останаха подозрения дали топката е минала голлинията, само че по този начин или другояче беше отсъдена засада на халфа. В 60-ата минута Вернер получи топката на добра позиция, само че изстрелът му беше прекомерно слаб и Донарума се оправи с него.

При идващото си състояние в 68-ата минута обаче нападателят не сгреши и се разписа след асистенция на резервата Серж Гнабри. След подновяването на играта Бастони върна топката обратно към Донарума, чийто последвал пас беше кръстосан от Гнабри. Крилото подаде топката на Вернер, който вкара втория си гол в мача в границите на две минути.

Все отново " адзурите " също стигнаха до попадение, откакто Ньонто беше прецизен в 78-ата минута от добавка след избит удар на резервата Федерико Димарко. Това беше дебютно попадение за нападателя, който стана най-младият голмайстор за Италия в историята със своите 18 години и 222 дни. В последните секунди на мача Бастони оформи крайния резултат, вкарвайки с глава след корнер.

Така Германия се изкачи на втората позиция в група 3 на дивизия А с актив от 6 точки, а Италия се свлече от първото на третото място, оставайки с 5 пункта. Изненадващо новият водач е Унгария със 7 точки, а Англия е на дъното със единствено 2 пункта.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР