Германия за първи път призна, че е извършила геноцид срещу

...
Германия за първи път призна, че е извършила геноцид срещу
Коментари Харесай

Германия призна, че е извършила геноцид в Намибия

Германия за първи път призна, че е направила геноцид против етносите хереро и нама в Намибия по време на колониалната епоха и заяви, че ще изплати на страната над 1 милиард евро под формата на помощи за развиването ѝ, съобщи Франс прес.

" Ще определим в този момент публично тези събития за това, което те са от днешната позиция - а точно геноцид ", съобщи немският министър на външните работи Хайко Маас.

Той приветства реализирано съглашение с Намибия след траяли пет години договаряния по отношение на събитията, станали в тази африканска територия, колонизирана от Германия сред 1884 година и 1915 година

Германските колонизатори убиха десетки хиляди представители на етническите общности хереро и нама по време на всеобщи избивания сред 1904 година и 1908 година, считани от доста историци за първия геноцид на 20 век.

" В светлината на историческата и морална отговорност на Германия ние молим за амнистия Намибия и потомците на жертвите за осъществените жестокости ", се споделя в изказването на Маас.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР