Германия все още е в началото на пандемията от новия

...
Германия все още е в началото на пандемията от новия
Коментари Харесай

Германия все още е в началото на пандемията, заяви Ангела Меркел

Германия към момента е при започване на пандемията от новия ковид и ще би трябвало да живее с нея дълго време, съобщи канцлерката Ангела Меркел, представена от Ройтерс.

" Не живеем във финалната фаза на пандемията, а към момента сме първоначално й ", сподели Меркел в долната камара на Народното събрание.

" Спечелихме време ", сподели тя и добави, че то е било употребявано за подсилване на немската здравна система.

Меркел прикани за по-голям бюджет на Европейски Съюз за поддръжка на икономическото възобновяване в съюза, само че съобщи, че апелите от някои страни членки за общи дългови принадлежности не са верния метод. Вместо това тя прикани за европейски стопански пакет, който да поддържа икономическо възкръсване в идващите две години.

Меркел изрази безпокойствие, че германците не съблюдават напътствията за обществено разграничаване и това може да докара до нова вълна на епидемията, откакто федералното държавно управление и управляващите на немските провинции се съгласиха да стартират да отварят някои магазини от тази седмица, а на 30 април ще обсъдят по какъв начин да се работи след 3 май.

Германия е пета по брой инфектирани с новия ковид след Съединени американски щати, Испания, Италия и Франция, само че броят на умрелите е относително невисок с помощта на ранно и всеобщо тестване.

Заразените в Германия набъбнаха с 2352 и станаха общо 148 046 души по данни на института за инфекциозни болести " Роберт Кох ". Броят на оздравелите е по-висок от броя на новозаразените.

" Именно тъй като числата пораждат вяра се усещам задължена да кажа, че този промеждутъчен резултат е нежен. Застанали сме на допустимо най-тънкия лед. Нека не излагаме на риск постигнатото ", съобщи Меркел.

Световната здравна организация е незаместим сътрудник на Германия в битката с разпространяването на ковид и държавното управление на страната изцяло поддържа активността на организацията, съобщи Меркел, представена от ТАСС.

" От името на Германия наблягам, че СЗО е незаместим сътрудник и ние поддържаме нейния мандат ", съобщи канцлерката.

Епидемията от новия ковид е най-сериозното предизвикателство за Германия откогато бе учредена Федерална република Германия след Втората международна война, съобщи Меркел.

" Ще живеем още дълго с този вирус и въпросът е по какъв начин да му попречим да надделее над нашата здравна система и да докара до многочислени жертви. Това още дълго време ще остане основният въпрос за политиците в Германия и Европа ", съобщи канцлерката.

Тя акцентира и потребността да се създават защитни съоръжения, по-специално маски, в самата Германия.

" Пандемията ни учи, че не е хубаво, когато защитните дрехи идват от далечни страни. Положението на пазара на такива материали е с напрежение. Маските, които костват няколко евроцента, могат да станат стратегически фактор по време на пандемия ", сподели Меркел.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР