Германия вероятно ще удължи срока на карантинните мерки в страната

...
Германия вероятно ще удължи срока на карантинните мерки в страната
Коментари Харесай

Германия подготвя удължаване на националния локдаун

Германия евентуално ще удължи периода на карантинните ограничения в страната след 10 януари, с цел да ограничи разпространяването на ковид, което слага под огромно натоварване лечебните заведения и здравните служащи, съобщи Ройтерс, базирайки се на локални полотици.

Очаква се немският канцлер Ангела Меркел и районни водачи да договарят удължение на ограниченията по време на среща във вторник. Все още не е ясно какъв брой дълго ще бъде продължен периода.

„ Броят на инфектираните остава висок, тъй че би трябвало да удължим рестриктивните мерки “, разяснява здравният министър Йенс Шпан нощес в изявление за телевизия Ер Те Ел.

„ Нивата на заразяване би трябвало да бъдат намелени трайно “, сподели още той, като добави, че „ този вид е по-добър от отслабването на ограниченията прекомерно рано и по-късно, може би след няколко седмици, страната да бъде изправена пред нови и сложни въпроси “.

Германия наложи по-строги ограничаващи ограничения преди Коледа, в това число затваряне на рестрантите и множеството магазини. Въпреки това броят на новозаразените продължи да нараства, а имаше и дни, в които смъртните случаи бяха над 1000.

Темпото на заразяване за седмица доближава 140 на 100 хиляди души - надалеч над нивото от 50 на 100 000, което политиците одобриха като безвредно за намаляване на рестриктивните мерки. На фона на разпространяването на новия вариант на ковид, някои политици приканват прага за разхлабване на рестриктивните мерки да бъде 25 на 100 хиляди

„ Ева идната седмица ще забележим в лечебните заведения какъв брой е съдействала Коледа за разпространяването на COVID-19. Ефектът от Нова година ще стане явен по-късно “, разяснява доктор Уве Йенсен, който е началник на група, представляваща лекари от интензивните отделения.  

Институтът Роберт Кох заяви за 10 315 нови случая на заразните с ковид в Германия през последното денонощие. Общият брой на жертвите на пандемията в страната е 34 272, от които 312 са умряли през последните 24 часа.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР