Германия, Великобритания и Франция трябва да са готови да обмислят

...
Германия, Великобритания и Франция трябва да са готови да обмислят
Коментари Харесай

Германия предлага Европа да обмисли подновяване на санкции срещу Иран

Германия, Англия и Франция би трябвало да са подготвени да обмислят възобновяване на интернационалните наказания против Иран поради нарушавания на нуклеарната си договорка от 2015 година, съобщи министърът на външните работи на Германия, представен от " Ройтерс ".

Позицията на Европа е жизненоважна, защото Съединени американски щати се отдръпнаха от договорката, а другите страни подписали договорката, Русия и Китай, са съдружници на Иран и е малко евентуално да стартират развой, при който глобите могат да бъдат възобновени.

Иран съобщи, че предходната седмица е възобновил обогатяване на уран , а през почивните дни изясни, че може да пречисти до 60%, което не е надалеч от равнището от 90%, належащо за нуклеарна бомба .

" Иран най-сетне би трябвало да се върне към поетите задължения ", изяснява немският външен министър Хайко Маас преди срещата на външните министри на Европейския съюз в Брюксел .

" В противоположен случай ще си запазим правото да използваме всички механизми , посочени в договорката (за възобновяване на санкциите) ", добавя той.
 Иран стартира да обогатява уран до 5%
Иран стартира да обогатява уран до 5%

В последните седмици Иран обогатяваше уран с непорочност до 4,5%

В рамките на договорката, предопределена да понижи опциите на Техеран да създаде нуклеарно оръжие , Иран се съгласи да ограничи нуклеарната си стратегия в подмяна на премахването на множеството интернационалните наказания.

Техеран твърди, че последните стъпки са заради отдръпването на Вашингтон от договорката и възобновяването на американските наказания, които унищожават износа на ирански петрол. Техеран добавя, че ще се върне към отговорностите си, в случай че Вашингтон го направи .

Върховният представител на Европейски Съюз по външна политика Федерика Могерини съобщи, че разяснява с подписалите страни , с цел да реши какво да прави по-нататък. Министрите на Европейски Съюз не разискаха глобите в понеделник, само че става все по-трудно да се избави съглашението, добавя тя.

" Може да имаме взаимно съвещание на Комисията в идващите дни ", разяснява Могерини, като се базира на форума, където подписалите страни могат да разискват проблеми и евентуално да основат основа за изследване на глобите.
 Нетаняху: Израел няма да даде на Иран да има атомна бомба
Нетаняху: Израел няма да даде на Иран да има атомна бомба

Техеран демонстрира нуклеарни упоритости

Високопоставен посланик на Европейски Съюз изяснява, че срещата на Съвместната комисия във Виена може да бъде идната седмица на равнище политически шефове.

Всяка от подписалите страни може да задейства развой на разрешаване на разногласия , който може да приключи в Съветът за сигурност на Организация на обединените нации.

Страните от Европейски Съюз желаят Международната организация за атомна сила първо да ревизира последните известия на Иран за обогатяване , декларират дипломати от Европейски Съюз.

Иран неведнъж изяснява, че желае нуклеарна сила единствено за цивилен потребности .

При президента Доналд Тръмп Съединени американски щати съобщи, че рестриктивните мерки, наложени на Иран, не са задоволително строги и не обвързват програмата му за балистични ракети.
 Русия дефинира за разумно решението на Иран да понижи нуклеарните си задължения
Русия дефинира за разумно решението на Иран да понижи нуклеарните си задължения

Рябков: Последица от застоя при решаването на известните проблеми
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР