Германия вече загуби доверието на редица свои партньори или рискува

...
Германия вече загуби доверието на редица свои партньори или рискува
Коментари Харесай

Волфганг Ишингер: Германия вече загуби доверието на редица свои партньори заради нерешителната си позиция

Германия към този момент загуби доверието на редица свои сътрудници или рискува да го загуби поради нерешителната си позиция по обстановката към Украйна. Такава позиция изрази пред организация dpa ръководителят на Мюнхенската конференция по сигурността Волфганг Ишингер.

Той насочи остри рецензии към прекалено сдържаното отношение на Берлин към Кремъл на фона на опасността от съветско навлизане на украинска територия.

" Непохватността " на Берлин по тематики като противоречивия газопровод " Северен поток 2 " и доставките на оръжия за отбраната на Украйна е довела до такава степен, че Германия се показа в неприятна светлина пред Съединени американски щати и другите страни-съюзници, акцентира Ишингер.

По думите му, от сдържаната позиция на Германия се възползва Русия. " Колебанията на някои немски политици, естествено, бяха видяни в Москва ", отбелязва той.

Волфганг Ишингер, който е бил дипломат на Германия в Съединени американски щати от 2001 година до 2006 година, споделя, че стартира да се бои за репутацията на страната си предвид на това, което през последните дни се приказва за Германия във Вашингтон, Брюксел и Киев, и което се написа в интернационалната преса.

" Бяха осъществени доста непохватни дейности. Не ги считам, за непоправими. Но репутацията към този момент е накърнена. " - обобщава той.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР