Германия вече е в много по-добра позиция, за да противодейства

...
Германия вече е в много по-добра позиция, за да противодейства
Коментари Харесай

Германия е в много по-добра позиция срещу руската газова заплаха

Германия към този момент е в доста по-добра позиция, с цел да противодейства на заканите от страна на Русия, по-специално на газовата рецесия, провокирана от Москва след нашествието й в Украйна, съобщи немският канцлер Олаф Шолц, представен от Франс прес.

Шолц сподели това на фона на желанията на газовия колос " Газпром " да спре от на следващия ден за три дни подаването по газопровода " Северен поток 1 " поради " техническа профилактика ".

Всички ограничения, взети от Германия за обезпечаване на доставките, са съдействали " през днешния ден да сме в доста по-добра обстановка, в сравнение с се смяташе допреди няколко месеца ", уточни канцлерът пред публицисти преди държавен семинар в Мезеберг, покрай Берлин.

" Можем да се оправим със заканите, пред които сме изправени, от страна на Русия, която употребява да вземем за пример газа като част от личната си тактика във войната против Украйна ", посочи Шолц.

Германия е мощно подвластна от съветския газ, а доставките й мощно понижиха от началото на войната в Украйна на 24 февруари.

Подаването на газ е спаднало до 20 % от мощностите по главния газопровод " Северен поток 1 ", като Европейският съюз упреква Москва, че употребява силата като оръжие в спора.

Изправен пред заплахата от дефицит на сила, Берлин дефинира през юли няколко цели, с цел да могат газовите резервира да доближат 95 % до 1 ноември, преди началото на зимата.

За задачата държавното управление одобри серия ограничения за спестовност на запаси, включващи засилена приложимост на въглища, понижаване на потреблението на публичните здания и рекомендации за фирмите.

Берлин отпусна и изключителни средства на стойност 1,5 милиарда евро за закупуване на полутечен природен газ (ВПГ) от Катар и Съединени американски щати.

В неделя министърът на стопанската система Роберт Хабек заяви, че газохранилищата се запълват по-бързо от плануваното в Германия макар фрапантното понижение на съветските доставки. Целта на държавното управление за запълване на газохранилищата до 85 % до октомври се чака да бъде реализирана още при започване на септември, посочи министърът.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР