Германия въведе нови мерки за всички, които пристигат от рискови

...
Германия въведе нови мерки за всички, които пристигат от рискови
Коментари Харесай

Нови мерки за всички пристигащи от България в Германия

Германия вкара нови ограничения за всички, които идват от рискови райони и страни. Цяла България също е в листата със страните, оповестени за рискови. Ето какво би трябвало да знаят идващите в Германия, систематизирани от Дойче веле.
Институтът „ Роберт Кох “ изброява като рискови съвсем всички райони и страни в Европа. Сред тях към този момент е и Дания. Цяла България също е включена в листата със страните, оповестени за рискови.
От 8 ноември важи наложителна 10-дневна карантина за всички, които идват в Германия от рискови райони и страни. Карантината може да бъде съкратена, в случай че след петия ден от идването засегнатите покажат отрицателен PCR Тест. Досега идващите от рискови страни бяха длъжни да останат под карантина за 14 дни.
Това предписание не важи за хората, които минават директно през Германия. Те обаче са длъжни да изоставен страната по най-бързия метод. От задължението за карантина са изключени и тези, които са обитавали по-малко от 24 часа на територията на прилежащ на Германия рисков район. По-дълъг престой там без обвързване за карантина е разрешен на хората, които пътуват до работното си място в прилежаща страна. Същото важи и за лекари, болногледачи и спомагателен медицински личен състав.
Изключението важи и при посещаване на близки родственици, както и на брачен партньор или сътрудник, който живее в настрана домакинство. Изключения има и за хората, които транспортират артикули, както и за високопоставени членове на дипломатически и консулски служби, на държавни управления и парламенти.
Всеки, който желае да влезе на територията на Германия, от 8 ноември е задължен още преди да тръгне на път да се записва на уеб страницата www.einreiseanmeldung.de. Новото приложение замества досегашните формуляри в книжен тип.
„ Дигитализацията на регистрациите разтоварва здравните служби. Така те научават бързо и надеждно кой идва от рискови райони и страни и следва да бъде подложен под карантина “, съобщи в тази връзка немският министър на опазването на здравето Йенс Шпан. Всеки, който през последните 10 дни е бил в рискова страна или район, е задължен да се записва на посочения интернет адрес.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР