Германия в момента има само четири изтребителя, които може да

...
Германия в момента има само четири изтребителя, които може да
Коментари Харесай

Германия има само четири изтребителя в бойна готовност

Германия сега има единствено четири изтребителя , които може да употребява в действителни задачи, оповестява ДПА, базирайки се на списание " Шпигел ", което цитира военна информация.

Общо страната има 128 изтребителя " Юрофайтър " , само че множеството не са използваеми поради механически проблем със системата за самоотбрана.

Техниците са обезпокоени за проблемите със системата , защото е открито, че има теч в охлаждащата система към кутия със датчици.

Източници разкриха пред списанието, че единствено 10 изтребителя могат да летят.

В допълнение Военновъздушни сили имат дребен ресурс от боеприпаси за въоръжаване на изтребителите и заради тази причина единствено четири изтребителя са в оперативна подготвеност за присъединяване в бойни задачи.

Проблемите и дефицитът могат да подкопаят способността на Германия да извършва отговорностите си към НАТО , се споделя в отчета. Берлин е заречен да даде общо 82 изтребителя при спешни обстановки.

Бундесверът удостовери за техническите проблеми пред " Шпигел ", само че отхвърли да разкрие съответни числа, защото казусът е засекретен.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР