Германия умишлено забавя предоставянето на реална военна подкрепа на Украйна,

...
Германия умишлено забавя предоставянето на реална военна подкрепа на Украйна,
Коментари Харесай

Ето защо Германия бави доставките на тежки оръжия за Украйна

Германия съзнателно забавя даването на действителна военна поддръжка на Украйна, защото немските управляващи към момента се надяват да възобновят съдействието с Русия, съобщи полският външен министър Збигнев Рау. " Мащабът и темпото на поддръжката на Германия за Украйна демонстрират признаци на съзнателно отсрочване, като че ли желанието е германо-руските връзки да пострадат допустимо минимум, без значение от изхода на тази война, също и за сметка на доверието в Германия в свободния свят ", сподели той, представен от " Страна.ua ".

" В момента Германия се намира в нежелана позиция освен заради цялостния неуспех на политиката й по отношение на Русия и в по-широк проект към цяла Източна Европа, само че на първо място поради краха на немския стопански модел, който се основаваше на за достъп до съветски газ, внасян в Германия на понижени цени ", акцентира още министърът.

Германия ще изпрати 50 бронирани машини " Динго " на Украйна, заяви преди два дни министърката на защитата Кристина Ламбрехт, отбелязвайки следващия поврат в позицията на държавното управление в Берлин единствено няколко дни откакто съобщи, че сходна стъпка е невъзможна.

" Окуражаващо е да забележим триумфите, които Украйна съумя да реализира, изключително през последните дни и благодарение на немски оръжия ", съобщи Ламбрехт на годишната конференция на немските въоръжени сили, Бундесвера, в Берлин.

Освен доставката на 50-те " Динго ", министърът съобщи, че Берлин ще изпрати и две реактивни установки за залпов огън " Марс ", в допълнение към трите, които Германия изпрати по-рано.

Съобщението идва в миг, когато през последните дни немското държавно управление е подложено на възходящи рецензии от страна на Украйна, САЩ и от локални политици, че не е нараснало доставките си на оръжие.

" Динго ” е брониран автомобил, който Германия употребява да вземем за пример по време на военната си задача в Афганистан, с цел да обезпечи безвредното превозване на войските. От решаващо значение е, че това не е военен танк като " Леопард ” или бойна машина на пехотата като " Мардер ” - и двете по-тежки оръжия, които съгласно немския канцлер Олаф Шолц Берлин би изпратил на Украйна единствено в случай че и други съдружници се съгласят да доставят такива танкове.

" Няма да има немски едностранни дейности ", съобщи Шолц неведнъж.

Решението за доставка на " Динго " обаче повдига въпроси по отношение на достоверността на причините на немското държавно управление, че не може да отдели нито една машина, тъй като те са нужни за поддържане на националната защита на самата Германия, както и за военния ѝ ангажимент в Мали. Ламбрехт също по този начин упрекна спестовната бюджетна политика в региона на защитата на предходните държавни управления, потвърждавайки, че доста от транспортните средства, които армията ѝ има на хартия, не са оперативни в реалност.

Източник: " Сега "
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР