Германия удължава сегашните строги мерки за борба с коронавируса до

...
Германия удължава сегашните строги мерки за борба с коронавируса до
Коментари Харесай

Германия удължава COVID мерките, ще има ограничения и за великденските празници

Германия удължава сегашните строги ограничения за битка с ковид до 18 април и приканва жителите да останат по домовете си за пет дни по време на великденските празници. Това съобщи канцлерката Ангела Меркел, представена от Ройтерс.
В договаряния, траяли до късно тази нощ, Меркел убеди водачите на 16-те провинции да се откажат от проектите за последователно отваряне на стопанската система, за каквото бе реализирано съглашение по-рано този месец. Причината е внезапният скок в броя на инфекциите с ковид.
"Сега сме в доста сериозна обстановка ", сподели тя пред публицисти на конференция и добави, че Германия е в конкуренция с времето да имунизира популацията си против ковид.
В интервала от 1 до 5 април ще бъдат затворени всички магазини, а единствено тези, продаващи хранителни артикули, ще имат право да отворят в събота, 3 април, съобщи ДПА.
Германия стартира внимателно да анулира някои от рестриктивните мерки по-рано този месец. Но разпространяването на по-заразни разновидности на вируса докара до скок на инфекциите, което породи опасения, че лечебните заведения ще бъдат скоро претрупани, в случай че не бъдат взети нови ограничения.
Институтът за инфекциозни заболявания "Роберт Кох " заяви през вчерашния ден, че седемдневната заболеваемост на 100 000 души е 107, което е над прага от 100 души, при който интензивните отделения ще стартират да остават без свободни кревати. Над 3000 души с КОВИД-19 са в интензивни отделения по данни от неделя.
"На процедура имаме нова пандемия ", съобщи Меркел на конференцията. "Имаме всъщност нов вирус, явно от същия вид, само че с изцяло разнообразни характерности ", сподели тя и добави, че той е по-заразен по-смъртоносен, съобщи Асошиейтед прес.
Големите фамилни събирания ще бъдат неразрешени по време на празниците. Ще имат право да се срещат единствено до пет души от две семейства. Правителството ще изиска от църквите предават богослуженията си онлайн, с цел да не се събират хора.
Меркел и министър председателите преговаряха за това дали да бъдат облекчени рестриктивните мерки върху пътуванията в страната по време на великденските празници.
Германците могат да пътуват свободно в изискванията на пандемия, само че хотелите и курортите нямат право да посрещат туристи. Това на процедура значи, че единствената алтернатива за искащите почивка е да отидат в чужбина. "Съветваме да не се пътува в чужбина ", сподели Меркел.
Авиокомпаниите ще би трябвало да тестват всички пасажери и екипажи преди качване на самолета за Германия, без значение от равнището на разпространяване на вируса в страната, откъдето потегля полетът. Няма обаче да се постанова наложителна карантина за връщащите се в Германия - облекчение за ваканционни дестинации като Майорка, които разчитат на приток от туристи по великденските празници.
В Германия множеството магазини са затворени от 16 декември. Ресторантите, питейните заведения и развлекателните обекти са затворени от началото на ноември.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР