Германия трябва да се бори твърдо с десния екстремизъм, заяви

...
Германия трябва да се бори твърдо с десния екстремизъм, заяви
Коментари Харесай

Борбата с десния екстремизъм трябва да се води без табута, настоя Меркел

Германия би трябвало да се бори твърдо с десния екстремизъм, съобщи канцлерът Ангела Меркел, представена от " Ройтерс ". Изказването й пристигна след убийството на благосклонен съм мигрантите политик от партията й, за което се допуска, че е осъществено от симпатизант на неонацизма,

Тя посочи, че битката против десния екстремизъм би трябвало да е " без никакви табута ". " В противоположен случай ще се окажем с цялостна липса на доверие ", предизвести канцлерът и добави, че държавното управление се отнася към въпроса " доста, доста съществено ".

Миналата седмица вътрешният министър Хорст Зеехофер направи сходно изявление. Меркел и Зеехофер взеха отношение по тематиката откакто при започване на месеца Валтер Любке, дълготраен член на Християндемократическия съюз и началник на районна администрация, беше убит в дома си, напомня " Франс прес ". За убийството е арестуван 45-годишен мъж, обвързван с неонацисткото придвижване.

В Германия живеят към 12 700 евентуално рискови крайнодесни радикали, по данни на службата за вътрешно разузнаване BfV (Бе Еф Фау), а допитване сподели, че съгласно 60 % от Тя посочи, че битката против десния екстремизъм би трябвало да е " без никакви табута ". германците държавното управление не прави задоволително, с цел да им се опълчи, показва " Ройтерс ".

" Германия има проблем с тероризма "

Междувременно немският външен министър Хайко Маас прикани жителите на Федералната република да се опълчват уверено на деянията на десния екстремизъм, съобщи ТАСС. В авторски текст на Маас в тиражния ежедневник " Билд " той напомня за закононарушенията на печално известни неонацисти, за покушенията на десни радикали против кметовете на Кьолн - Хенриете Рекер, и на Алтена - Андреас Холщайн, както и за убийството на ръководителя на районната администрация в окръг Касел Валтер Любке, което потресе Германия. " Откроява се това, за което мнозина не престават да си затварят очите - Германия има проблем с тероризма ", счита Маас. " Трябва най-после да назовем десния тероризъм с името, което заслужава ", акцентира външният министър.

" Твърде постоянно се говореше за " единични случаи " или за " безразборни набези ", когато тези набези се правиха от десни ", установи немският първи посланик. Той показва, че сега в страната има над 12 хиляди подготвени да преминат към принуждение десни екстремисти. Около 450 от тях са съумели да се укрият, макар че са били издадени заповеди за ареста им.

" Този, който се съмнява какъв капацитет за принуждение се крие у тях, би трябвало да обърне внимание на случилото се в Крайстчърч, на остров Ютьоя или в Питсбърг ", акцентира Маас. " Може би нашата страна се нуждае освен от " Петъци за бъдещето ", а и от " Четвъртъци за демокрацията ", счита министърът.

Вътрешният министър на Германия Хорст Зеехофер сподели, че желае по-сурови ограничения против крайнодясната престъпност, съобщи " Асошиейтед прес ". /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР