Германия трябва да разполага с най-добре оборудваната армия в Европа,

...
Германия трябва да разполага с най-добре оборудваната армия в Европа,
Коментари Харесай

Шолц: Германската армия трябва да стане най-добре оборудваната в Европа

Германия би трябвало да разполага с " най-добре оборудваната войска в Европа ", съобщи през днешния ден немският канцлер Олаф Шолц, който прикани също по този начин и за усилване на ролята на европейските страни в границите на НАТО, съобщи Франс прес, представен от Българска телеграфна агенция.

" Като вземем поради обстоятелството, че страната ни е с максимален брой на популацията, разполага с най-голямата икономическа мощност и се намира в центъра на континента, нашата войска би трябвало да се трансформира в дирек на стандартната отбрана в Европа, в най-добре оборудваната войска на Европа ", сподели Шолц в тирада пред военни от Бундесвера (германската армия).

Руското навлизане в Украйна се трансформира в преломен миг за немската политика в областта на защитата, като Берлин сътвори специфичен фонд на стойност 100 милиарда евро за модернизиране на оборудването на въоръжените си сили.

" Един някогашен немски министър на защитата мислеше, че към този момент сме " заобиколени единствено от другари ". Истината е, че политиката, стопанската система и огромна част от обществото прегърнаха тази теза и това докара до съществени последствия. До неправилни последствия, както установяваме през днешния ден, изключително като погледнем положението на немската войска ", посочи Шолц.

" В същото време ясно и безапелационно демонстрираме, че Германия е подготвена да поеме първостепенна отговорност за сигурността на нашия континент ", сподели още немският водач.

Шолц приказва и по отношение на ситуацията на европейските страни в НАТО.

" Ние, европейците, би трябвало да поемем повече отговорности в границите на НАТО ", акцентира канцлерът.

Шолц съобщи също по този начин, че поддържа концепцията за основаване на " европейски общоприет щаб ", който да управлява задачи, сходни на тази по изтеглянето на елементарни жители от Афганистан или на обучителните задачи на европейски сили в Ирак, Мали или Нигер.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР