Германия трябва да помогне на съседите си в Европейския съюз

...
Германия трябва да помогне на съседите си в Европейския съюз
Коментари Харесай

Меркел: Никой няма интерес само Германия да е силна

Германия би трябвало да помогне на съседите си в Европейския съюз да възстановят стопанските системи си след привършване на рецесията с ковид, съобщи немският канцлер Ангела Меркел на среща с депутати от нейния политически блок.

Меркел сподели още, че за Германия, като страна експортьор, е от решаващо значение нейните сътрудници в Съюза да напредват, базирайки се на диалозите за програмата за възобновяване на Европейски Съюз, чийто обсег и финансиране към момента не са дефинирани.

“Не е в полза на никого единствено Германия да е мощна ”, сподели канцлерът

На срещата тя се съгласи с ръководителя на парламентарната група на ХДС/ХСС Ралф Бринкхаус, че Германия ще би трябвало да преведе доста повече средства в Брюксел и че в решението за тази помощ ще взе участие Бундестага.

По-рано Бринкхаус съобщи, че Берлин желае да помогне на своите сътрудници от Европейски Съюз, само че би трябвало да знае защо ще бъдат употребявани тези средства. Очаква се Европейската комисия да показа модифициран проектобюджет идната седмица.

Федерална Република Германия има намерение да отвори границите си за съседите през юни, съгласно телефонен диалог сред немския канцлер и нейния австрийски сътрудник Себастиан Курц.

Кабинетът на канцлера Курц удостовери пред ДПА, че чиновниците са разискали детайлности, само че не даде повече елементи.

Германия се готви да облекчи ограничаващите ограничения, а Меркел показа “план в две стъпки ” пред своите партийни сътрудници в Бундестага.

От през днешния ден германско-австрийската граница ще бъде отворена за жителите на граничния район, както и за работещите през границата, откакто беше реализирано съглашение за отваряне на няколко по-малки пункта.

Меркел сподели, че не желае граничният надзор и ограничаващият режим да продължат несигурно време. Според нея държавното управление ще обмисли спомагателни стъпки за отваряне на границите

Според „ Билд “ отварянето на границите ще става последователно, а граничният надзор ще се прави на инцидентен принцип.

От 15 юни границите се чака да бъдат отворени изцяло. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР