Германия трябва да подобри мерките за защита на населението си,

...
Германия трябва да подобри мерките за защита на населението си,
Коментари Харесай

Германският министър на отбраната иска да подобри гражданската защита

Германия би трябвало да усъвършенства ограниченията за отбрана на популацията си, съобщи министърът на защитата Борис Писториус при посещаване в един от обектите за гражданска отбрана във Финландия, съобщи ДПА.

Този въпрос би трябвало да бъде решен бързо, тъй като гражданската отбрана е " постоянно е противоположната страна на монетата, когато става дума за военни закани и отбранителни качества ", сподели той на среща с финландския си сътрудник Анти Хякянен.

След това той посети " Мерихака ", обект от инфраструктурата за отбрана на популацията във финландската столица. В спокойно време " Мерихака " е състезателен комплекс, само че разполага с бункерни подземия за 900 000 души.

За разлика от Финландия Германия в никакъв случай не е разполагала с бункери за цялото си население, а след края на Студената война съществуващите или бяха продадени, или бяха занемарени и в този момент някои от тях се намират в плачевно положение.

Дори по време на Студената война Германия разполага с бункерни обекти единствено за 10% от популацията, сподели Писториус. Въпросът ще бъде подложен за разискване в кабинета.

Германският министър съобщи, че е впечатлен от скандинавския метод на създаване на цялостни отбранителни качества и от високата степен на поддръжка за него, без той да наподобява милитаристичен и алармистки.

" Русия е дълготрайна опасност ", сподели Хякянен, визирайки войната на Русия в Украйна. " Виждаме, че тя получава все по-голяма поддръжка от сътрудници и съдружници. Тя е подкрепяна от други тоталитарни страни. "

Финландия беше призната в НАТО през април 2023 година Скандинавската страна, която десетилетия наред водеше неутрална политика, реши да се причисли към Алианса директно след началото на войната на Русия в Украйна.

Финландия има население от към 5,5 милиона души и 1340-километрова граница с Русия.

Швеция, която също години наред водеше неутрална политика, беше призната в НАТО през вчерашния ден.

Сега Балтийско море е напълно заобиколено от натовски страни – като се изключи крейбрежието на съветския ексклав Калининград, който се намира сред Литва и Полша, отбелязва ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР