Германия трябва да остане ангажиранa в борбата срещу антисемитизма във

...
Германия трябва да остане ангажиранa в борбата срещу антисемитизма във
Коментари Харесай

Президентът на Германия: Иска ми се да мога да кажа, че германците са се поучили от историята

Германия би трябвало да остане ангажиранa в битката против антисемитизма във всяка форма.

Това съобщи немският президент Франк-Валтер Щайнмайер на Световния конгрес за Холокоста в Йерусалим, представен от " Таймс ъв Израел " и " Аарец ".

" Индустриалното всеобщо ликвидиране на шест милиона евреи, най-голямото закононарушение против човечеството, беше осъществено от моята страна. Ужасната война, която коства живота на повече от 50 милиона души, стартира от моята страна. 75 година след освобождението на " Аушвиц " аз заставам тук като президент на Германия, съкрушен с виновност ", сподели той пред присъстващите международни водачи на събитието.

" Иска ми се да мога да кажа, че ние, германците, се поучихме от историята един път и вечно, само че аз не мога да кажа това, до момента в който омразата се популяризира, не мога да кажа това, до момента в който антисемитизмът е прикрит в рецензия към израелската политика и аз не мога да кажа това, откакто единствено дебела дървена врата попречи на крайнодесен екстремист да извърши кръвопролитие на Йом Кипур ", акцентира Щайнмайер.

" Това е същото зло, има единствено един отговор: Никога още веднъж. Заради това в никакъв случай не може да се постави завършек на възпоменанието ", означи немският държавен глава. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР