Германия трябва да е готова за компромис с Франция по

...
Германия трябва да е готова за компромис с Франция по
Коментари Харесай

Меркел е готова за компромис с Франция за реформата в еврозоната

Германия би трябвало да е подготвена за компромис с Франция по промяната на еврозоната, съобщи през вчерашния ден немският канцлер Ангела Меркел, представена от " Ройтерс ".

Мисля, че ще се приближим един към различен с промяната на валутния съюз, само че тези промени на валутния съюз в действителност не са единствените промени, от които се нуждаем, сподели тя, споменавайки политиката за мигрантите, развиването и сигурността. По думите й пред телевизия " Ве Де Ер " промяната ще бъде контрактувана единствено с взаимни отстъпки.

В изявление за в. " Франкфуртер алгемайне цайтунг " през уикенда Меркел показа най-подробния си до момента отговор на концепциите на френския президент Еманюел Макрон за промяна на Европа, пробвайки се да предотврати рисков раздор в връзките с Париж в миг на безпокойствие към обстановката в Италия и възходящо трансатлантическо напрежение.

От месеци Меркел е разкъсвана сред компромис с Макрон и угаждане на позициите на немските твърдолинейни консерватори, които упрекват френския водач, че желае съюз, в който страните, които отхвърлят промяна, да бъдат награждавани с немски пари.

Лично аз не виждам някакви прекомерно огромни средства, които би трябвало да се ръководят на междуправителствено ниво, както планува френското предложение, сподели тя пред " Ве Де Ер ". Меркел обаче добави, че би трябвало да се направи повече по въпроса за доближаването в еврозоната.

Макрон приканва за обединен бюджет на еврозоната и общ финансов министър, както и избавителният фонд на еврозоната да бъде трансфорат в механизъм да попречване на заканите от финансова неустойчивост.

Меркел, чийто политически капитал доста понижа след изборите през септември, е изправена пред жестоката опозиция на консерваторите, които са срещу всяка промяна, която би принудила немските данъкоплатци да заплащат задълженията на други страни. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР