Германия стартира повече от убедително в турнира по тенис за

...
Германия стартира повече от убедително в турнира по тенис за
Коментари Харесай

Германия отнесе Испания на “Хопман къп”

Германия започва повече от безапелационно в шампионата по тенис за смесени тимове " Хопман къп ", откакто отнесе Испания с 3-0 в първата си победа в група А. Германците наподобяват любимци за крайната победа и се стараят да завоюват шампионата за първи път от 1995-а година, когато победиха с Борис Бекер и Анке Хубер.

Номер 4 в света Александър Зверев обезпечи триумфа на отбора с 6:4, 4:6, 7:6 (7:0) против испанския деец Давид Ферер, което означаваше и 2:0. Зверев сподели някои разочароващи неща във втория сет, само че съумя да обезврежда своите 45 непредизвикани неточности с 39 уинъра и 8 аса. След мача Зверев изрече уважението си към Ферер, който ще приключи кариерата си през 2019-а година.

" Цялото ми почитание е за Давид, който съумя да се върне в мача след един изгубен сет и да завоюва втория сет, откакто изоставаше с пробив. Той е най-големият биткаджия, който аз познавам в професионалия тенис. Това, което направи в нашия спорт в последните 15 или 20 години, е безусловно необикновено, съобщи Зверев.

Преди това номер 2 в света Анжелик Кербер победи в три сета Гарбине Мугуруса с 6:2, 3:6, 6:3, като по този метод постави завършек на серията си от пет следващи провали от същата противничка. След неубедителния старт и на двете в мача, Кербер взе контрола и направи два пробива на подаването на Мугуруса в първия сет. Мугуруса се възползва от неконцентрираната игра на германката във втория сет и от нейните 16 непредизвикани неточности, с цел да изравни резултата. Но в третия моментите за испанката бяха малко и Кербер най-после се израдва на петия си следващ мач без проваляне.

В мача на двойки по новите правила Кербер и Зверев завоюваха с 4:2, 4:3 (5:3) и по този начин оформиха крайното 3:0.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР