Германия ще въведе нови мерки срещу коронавируса, които ще са

...
Германия ще въведе нови мерки срещу коронавируса, които ще са
Коментари Харесай

Роден лекар в Германия каза каква блокада трябва да има у нас

Германия ще вкара нови ограничения против ковид, които ще са в действие до Коледа. Какви ще са те, ще стане ясно на следващия ден и зависи от всички 16 провинции в страната. А до какво докара меката карантина там и за какво рестриктивните мерки закъсняха - роман на български доктор, който работи там.

Т.нар. "мека карантина " не е довела до бърз спад на новите случаи, счита българският доктор Стоян Монев, който работи в интензивното поделение на болница в окръг Гютерсло, в Северен Рейн-Вестфалия.

"Мерките трябваше да се вкарат 2 седмици по-рано, трябваше да има цялостен локдаун от здравна позиция, с цел да може да е по-кратък и да се овладеят новозаразените случаи ", показа Стоян Монев пред Bulgaria ON AIR.

В Германия от 2 ноември са затворени заведенията, магазините за нехранителни артикули, само че учебните заведения останаха отворени. Броят на новите случаите стартира да спада едвам в този момент.

"Изчислиха, че 75% от контактите на хората могат да бъдат спрени, без учебните заведения да се затварят. Не сме сигурни, че на процедура съществува ", добави експертът.

А самият доктор Монев, споделя, че и в Германия има разминаване сред политиците и лекарите, а хората не желаят да трансформират всекидневието си.

"Това значи, че ще има междинен път сред тоталния локдаун и цялостен безпорядък. Най-големият смут е хората да умират на болничното заведение пред стълби ", добави той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР