Германия ще въведе горна граница на цените на тока, за

...
Германия ще въведе горна граница на цените на тока, за
Коментари Харесай

Германия въвежда горна граница на цените на тока

Германия ще вкара горна граница на цените на тока, с цел да облекчи обстановката на всяко едно домакинство. Това съобщи през днешния ден немският канцлер Олаф Шолц.

Берлин счита да вкара нов налог върху изключителните облаги от тока, които сега вършат енергийните компании. Става дума за облагата, която се прави от тези концерни, които са произвели ток с доста по-ниски вложения, в сравнение с е изисквала сегашната облага.

С този налог страната ще финансира горната граница на цените на тока за семействата. В изявление пред публичния тв канал ZDF немският канцлер Олаф Шолц съобщи, че страната ще поеме част от тежестта на сметките за ток на жителите.

„ Сега би трябвало да действаме колкото се може по-бързо. Трябва преди всичко да разпределим облагите, които се натрупат от покачването на цената на тока “, съобщи канцлерът.

Колко тъкмо пари ще влязат в бюджета от този нов налог, към този момент към момента не е ясно, само че става дума за милиарди, уточни още канцлерът. Шолц уточни също по този начин, че не чака да се стигне до режим на тока през зимата.

По-рано през днешния ден Олаф Шолц и съдружните му сътрудници показаха третия пакет с ограничения за подкрепяне на жителите против инфлацията.

Той ще коства 65 милиарда евро и планува еднократни заплащания от 200 евро на всеки студент и 300 евро на всеки пенсионер.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР