Германия ще увеличи броя на своите войници в ръководената от

...
Германия ще увеличи броя на своите войници в ръководената от
Коментари Харесай

Германия подсилва контингента си в КФОР

Германия ще усили броя на своите бойци в ръководената от НАТО мироопазваща задача в Косово (КФОР) до близо 300 души, разгласи армията на страната, съобщи БГНЕС.


" На фона на влошаващата се обстановка със сигурността в Косово, Бундесверът усилва уговорката си към Косовските сили за сигурност. Германският контингент ще бъде заздравен напролет под ново управление ", се споделя в известието на уеб страницата на Бундесвера.

Командирът на оперативното командване генерал-лейтенант Бернд Шют съобщи командването на немския контингент от полковник Свен Менгер на полковник Саша Мис.

„ Разполагането на силите на КФОР в Косово беше, е, и остава незаменимо изискване за поддържане на стабилността в този район “, съобщи генерал-лейтенант Шют на церемониална инспекция в щаба на силите на КФОР в Прищина. Участието в задачата също визира директно ползите на немската сигурност. „ Ще продължим да бъдем ангажирани с тази задача с увереност “, сподели още генерал-лейтенант Шют.

" Не единствено тъй като сме уверени в стратегическото значение на този район в сърцето на Европа, само че и тъй като дружно противодействаме на националните желания, насилието и тероризъм ”, добави той. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР