Германия ще успее да мине безболезнено през зимата, ако хората,

...
Германия ще успее да мине безболезнено през зимата, ако хората,
Коментари Харесай

Шолц: Занапред не трябва да разчитаме на енергийни доставки от Русия


Германия ще успее да мине безболезнено през зимата, в случай че хората, фирмите и политиците не престават да се приспособяват към изменящата се енергийна обстановка, съобщи канцлерът Олаф Шолц, представен от Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7520
,,Щастлив съм да го кажа. Ако всички ние продължим да се приспособяваме, ще преминем несъмнено през зимата``, уточни той пред инженерна конференция.

По думите му Германия към този момент е запълнила газохранилищата си на 95% от техния потенциал. Канцлерът посочи още, че държавното управление разисква предложенията за налагане на пределни цени на газа и прецизира по какъв начин те могат да бъдат приложени.

Същевременно Германия поддържа проектите на Европейската комисия за създаване на нови партньорства със страни и райони, регистриращи стопански напредък, като да вземем за пример Чили, Мексико, Индия и Австралия. Това обаче не би трябвало да е за сметка на раздалечаване и " отвързване " от Китай, което би било неверно.

Канцлерът добави, че ще разиска със Съединени американски щати оферти закон за понижаване на инфлацията, с цел да бъдат взети поради опасенията за конкуренцията, който той може да сътвори.

Необходимо е съдействие, с цел да бъде " избегната митническа война, уточни Шолц, представен от Българска телеграфна агенция.

Канцлерът заключи, че " в близко бъдеще не би трябвало да разчитаме на енергийни доставки от Русия, защото задачата на Путин е да раздели обществата в Германия и Европа като цяло, а ние не би трябвало да го допуснем ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР