Германия ще участва в следващата среща на върха, посветена на

...
Германия ще участва в следващата среща на върха, посветена на
Коментари Харесай

Германия ще участва в следващата среща на върха за Сахел

Германия ще взе участие в идната среща на върха, отдадена на обстановката в Сахел, разгласи през днешния ден немският канцлер Ангел Меркел. На форума страната ще бъде показана от външния министър Хайко Маас, съобщи Франс прес. Срещата ще се състои в средата на месеца в Нджамена и ще събере Франция и нейните африкански сътрудници от Сахел, осведоми Българска телеграфна агенция.

Франция е ангажирана в интервенция Сахел против джихадистките групи, за което през днешния ден Меркел й благодари. Съюзниците на Франция от Сахел са Мавритания, Буркина Фасо, Мали, Нигер и Чад.
На днешната си среща Макрон и Меркел също така са разискали съдействието сред двете им страни по огромните планове за бойни самолети и танкове от ново потомство, съобщи ДПА.

Двамата водачи подчертаха, че има сложни въпроси, които би трябвало да бъдат позволени по отношение на тези планове и показаха желание до пролетта двете страни да валидират промишлен контракт, който да докара през 2026 година до реализирането на показателен уред на боен аероплан от ново потомство. Целта е този нов аероплан да размени през 2040 година френските изтребители Рафал и немските и испанските изтребители Юрофайтър. В плана взе участие и Испания, напомня Франс прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР