Германия ще спре да плаща компенсации на неваксинирани работещи, които

...
Германия ще спре да плаща компенсации на неваксинирани работещи, които
Коментари Харесай

Помощи - само срещу ваксина! Германия сменя правилата

Германия ще спре да заплаща обезщетения на неимунизирани работещи, които биват поставяни под карантина като част от ограниченията за битка с ковид. Не е почтено да се желае от данъкоплатците да субсидират тези, които отхвърлят да се имунизират, съобщи здравният министър Йенс Шпан, представен от Ройтерс и Франс прес.

Правилата, които ще бъдат прилагани от управляващите на 16-те провинции, ще влязат в действие най-късно на 11 октомври, добави Шпан. Те засягат лица, които са дали позитивен тест за ковид и тези, които се връщат от страни, считани за високорискови. Сред тях сега са Англия, Турция и елементи от Франция, написа Българска телеграфна агенция. Неваксинираните, идващи от такива страни, са длъжни да се подложат на карантина минимум за период от 5 дни. Ваксинираните и тези, които неотдавна са преболедували инфекцията са освободени от това условие.

Според критици сходни правила са еквивалентни на обвързване за имунизация, тъй като доста работещи не могат да си разрешат да останат по домовете си, без да получават възнаграждение.

" Трябва да гледаме на това по друг метод ", съобщи Шпан на конференция. " Става въпрос за правдивост. Тези, които пазят себе си и другите посредством имунизация, могат вярно да попитат за какво би трябвало да заплащат за някого, който се е оказал под карантина след отмора във високорисков регион ".

" Когато хората споделят, че е тяхно персонално решение - и то остава тяхно свободно и персонално решение - дали да се имунизират, това решение би трябвало да се съпровожда от отговорността да понесат финансовите последици ", акцентира здравният министър.

Ваксинациите не са наложителни в Германия, само че управляващите вземат от ден на ден ограничения да създадат отхвърли от имунизация по-неудобен, отбелязва Ройтерс. Тестовете за ковид, които се изискват да вземем за пример за вечеря в ресторант, ще спрат да бъдат безвъзмездни от 11 октомври. Освен това някои немски провинции позволяват на предприятия като заведения за хранене и спортни игрища да избират дали да позволяват хора с отрицателни проби, или единствено тези, които са били имунизирани или са се възстановили от ковид. 74 на 100 от германците са напълно имунизирани при 72,3 приблизително за Европейски Съюз, по публични данни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР