Германия ще създаде център за поддръжка в Словакия, който да

...
Германия ще създаде център за поддръжка в Словакия, който да
Коментари Харесай

Германия и Словакия, а не България, ще ремонтират оръжията за Украйна

Германия ще сътвори център за поддръжка в Словакия, който да обслужва и ремонтира изпратените от Берлин оръжия за Украйна. Това излиза наяве от изявление на немския министър на защитата Кристин Ламбрехт, предава " Ройтерс ".

Към момента не е ясно дали в центъра ще се ремонтира единствено немско оръжие. По думите на Ламбрехт работата по процеса " може да стартира неотложно " и украинско съоръжение може да бъде ремонтирано в словашкия център.

През май Киев насочи предложение България да ремонтира разваленото украинско въоръжение като опция на военна помощ. Народното събрание одобри така наречен военна-техническа помощ за Киев, съгласно която украинската техника трябваше да се ремонтира в български фабрики. Това обаче по този начин и не се реализира на процедура.

В началото на ноември украинският дипломат в София Виталий Москаленко удостовери, че страната ни не е направила ремонт на никаква украинска техника макар съглашението, подписано сред двете държавни управления. А в същото време българският парламент взе друго решение, с което да поддържа Украйна. Той разпореди на Министерския съвет план, с койтопредвид опциите ѝ.

Междувременно Европейският съюз стартира подготвителната си задача " EU MAM ", с която ще образова близо 15 хиляди военнослужещи на украинската войска. Преди седмица, който цели да способства за подобряването на военните качества на украинските сили.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР