Германия ще продължи да помага на хората, които искат да

...
Германия ще продължи да помага на хората, които искат да
Коментари Харесай

Германия ще продължи да извежда хора от Афганистан |

Германия ще продължи да оказва помощ на хората, които желаят да изоставен Афганистан, съобщи немският канцлер Ангела Меркел, след атентатите край летището в Кабул, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Още не знаем всички детайлности, само че цел на терористите са били хората, които са чакали пред входовете към летището, надявайки се да изоставен страната ", сподели Меркел на конференция в Берлин и осъди нападенията.

Германският министър на защитата Анегрет Крамп-Каренбауер съобщи, че Берлин още няма информация кои са причинителите на атентатите. Германски аероплан болница е в подготвеност да лекува ранените в офанзивите, сподели министърът.

Британският министър председател Борис Джонсън уточни, че Лондон ще продължи интервенцията си за евакуация от Афганистан.

" Атаките край летището няма да попречат на напредъка ни, ние ще продължим евакуацията ", съобщи той, откакто свика незабавно съвещание, с цел да се реши каква да е реакцията на нападенията.

След днешните гърмежи Англия е предизвестила авиолиниите да заобикалят да летят над Афганистан на по-малко от 7620 метра височина.

Норвегия сподели, че към този момент не може да оказва помощ за извеждане на жители от афганистанската столица. Министърът на външните работи Ине Ериксен Сьорейде съобщи за телевизия TV2, че вратите на летището след нападенията са затворени и в него към този момент не може да се влезе.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР