Германия ще продължи да е изправена пред риск от сериозен

...
Германия ще продължи да е изправена пред риск от сериозен
Коментари Харесай

Най-голямата икономика в Европа ще е заплашена от недостиг на газ до 2027-а

Германия ще продължи да е изправена пред риск от сериозен дефицит на газ до началото на 2027 година в случай че не усъвършенства инфраструктурата, с цел да избегне евентуалните напрежения от студеното време.

Необходими са още терминали за полутечен природен газ, потенциал за предпазване или тръбопроводи, с цел да се обезпечат задоволително доставки. За това сигнализира групата на операторите на газови складове в страната INES.

Междувременно запасите се са на доста високи равнища и газохранилищата са съвсем 90% цялостни , само че студеното време заплашва да изложи на риск енергийната сигурност на Германия.

" Опасността от дефицит на газ при ниски температури остава и ще продължи да ни заплашва до зимата на 2026/2027 година, в случай че не бъдат подхванати спомагателни ограничения ", разяснява ръководителят на INES Себастиан Блешке, представен от Bloomberg.
 Прогноза: Цените на природния газ в Европа може да се стопят на половина
Прогноза: Цените на природния газ в Европа може да се стопят на половина

Колебанието при цените обаче ще продължи, тъй като и търсенето преди и по време на идната зима ще зависят от два фактора

Най-голямата стопанска система в Европа беше измежду най-тежко засегнатите когато става въпрос за лимитираните доставки на газ от Русия предходната година. Германия обаче някак съумя да построи различни доставки с помощта на мекото зимно време и понижено ползване, както и бързото създаване на LNG терминали.

И въпреки всичко INES предизвестяват, че в случай че доста ниски температури ударят Германия през идната зима, складовете може към този момент да са изчерпани до края на идващия януари.

Спасяването от енергийна рецесия обаче може да излезе солено на страната. През тази февруари беше направена оценка за това какъв брой струваше отбраната на семействата и фирмите от възходящите енергийни разноски в цяла Европа. Сметката набъбна до близо 800 милиарда евро съгласно анализатори, представени от Reuters.

Именно Германия оглави класацията за най-разточителна страна, отделяйки близо 270 милиарда евро - сума, която засенчи всички други страни. Англия, Италия и Франция я следваха в листата. Всяка е похарчила по-малко от 150 милиарда евро. Повечето страни от Европейски Съюз са похарчили доста по-малко.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР