Германия ще прекрати поставянето на ваксината на Астра Зенека (AstraZeneca)

...
Германия ще прекрати поставянето на ваксината на Астра Зенека (AstraZeneca)
Коментари Харесай

Германия спря ваксинирането с "Астра Зенека", Италия задържа нова партида

Германия ще приключи слагането на имунизацията на " Астра Зенека (AstraZeneca) след рекомендация на националния институт за имунизиране " Фаул Ерлих ". Това е първата огромна европейска страна, която се включва във вълната от заледяване на ваксиниранете с продукта на британско-вшедската компания.

Новината заяви представител на здравното министерство в Берлин, представен от " Ройтерс ". Причината са няколко известия за имунизирани, които са се разболели или почувствали зле по-късно. Министър Йенс Шпан прави сега изключително изказване, от което се чакат повече детайлности.

От Дания до Норвегия и от България до Италия здравните управляващи замразиха имунизирането с векторния артикул на AstraZeneca до изясняване на връзката със случаи на задръстване на кръвоносни съдове у пациенти, някои от които починаха.

Предварителното умозаключение на Европейската организация по медикаментите (ЕМА), на самия производител и на Световната здравна организация са, че няма учредения за паника . Същото сподели предходната седмица и Лотар Вилер, шефът на немския институт за заразни заболявания " Роберт Кох ".

Компанията има проблем и в Италия, където предходната седмица бе оповестена пауза за имунизиране с съответна партида (различна от тази в Австрия), при която има двама умряли мъже в Сицилия. До определяне на събитията приключи използването и Румъния, която не е получавала от " австрийската " партида, само че е ваксинирала от " италианската ".

Днес прокуратурата в регион Пиемонт блокира нова партида с номер ABV5811, откакто 57-годишен преподавател по музика се разболя и умря броени часове след имунизиране в събота. Партидата е от общо 393 600 дози.

Подробности очаквайте по-късно на.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР