Германия ще предостави на Украйна допълнителни 200 милиона евро за

...
Германия ще предостави на Украйна допълнителни 200 милиона евро за
Коментари Харесай

Германия помага с 200 млн. евро на вътрешно разселените в Украйна

Германия ще даде на Украйна спомагателни 200 милиона евро за финансиране на стратегии за помощ за вътрешно разселените хора вследствие на нашествието на Русия. Това съобщи немският министър на развиването Свеня Шулце, представена от " Ройтерс ".

Украинският министър председател Денис Шмигал ще посети Берлин в понеделник, където ще се срещне с немския канцлер Олаф Шолц.

Ще беседвам с премиера Шмигал за това по какъв начин можем да продължим да поддържаме украинското държавно управление в грижите за разселените хора, изясни Шулце и добави, че средствата са предопределени за разселените хора в Украйна, с цел да им обезпечат опция да си набират най-необходимото.

По данни на Международната организация по миграция на Организация на обединените нации към 23 август към 7 милиона души са били вътрешно разселени в Украйна след съветската инвазия на 24 февруари.

Миналия месец чиновник на немското държавно управление уточни, че Европейският съюз има намерение да приготви финансов пакет за Украйна на стойност към 8 милиарда евро до септември, за който Германия ще способства.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР