Германия ще предостави на Чехия 15 танка Леопард 2 А4,

...
Германия ще предостави на Чехия 15 танка Леопард 2 А4,
Коментари Харесай

Чехия дари танкове на Украйна, Германия и даде 15 танка Леопард 2 А4 -

Германия ще даде на Чехия 15 танка " Леопард 2 А4 ", съобщи немското министерство на защитата, представено от Ройтерс. Решението на Берлин е в границите на стратегия за подкрепяне на страни, които предават свои руски оръжия на Украйна, с цел да може тя да се бори против Русия.

Министерството съобщи, че ще заплати за договорката и ще образова чехите да употребяват танковете.

Прага разполага със остарели руски танкове, които украинските военни знаят доста добре по какъв начин да употребяват, отбелязва Ройтерс.

„ Размяната е още един добър образец за това по какъв начин оказваме помощ на Украйна в смелата ѝ битка против съветската експанзия “, сподели немската министърка на защитата Кристине Ламбрехт.

Чехия изпратила десетки немодернизирани танкове Т-72 и бронетранспортьори БМП-1 на Украйна, само че точната численост не бе обявена. Те бяха от складовете на чешката войска и са неизползвани.

Leopard 2A4 е най-масовата версия на немския танк, който към момента е един от най-хубавите в света. Построени са 695 танка сред 1985 и 1992 година, като в това време останалите машини от предходните версии са усъвършенствани до равнище 2A4. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР