Германия ще предостави 56 милиона евро финансова помощ и 350

...
Германия ще предостави 56 милиона евро финансова помощ и 350
Коментари Харесай

Германия изпраща над 350 генератора на Украйна

Германия ще даде 56 милиона евро финансова помощ и 350 генератора за възобновяване на енергийната инфраструктура на Украйна. Това оповестиха от пресслужбата на немското държавно управление след диалог сред президента на Украйна Володимир Зеленски и немския канцлер Олаф Шолц, осведоми " Интерфакс ".

" Президентът Зеленски осведоми за въздействието на съветските въздушни удари върху гражданската инфраструктура, водоснабдяването и електроснабдяването. Канцлерът осъди продължаващия обстрел и увери Украйна в спомагателна краткосрочна поддръжка. Досега федералното държавно управление е предоставило краткосрочна финансова помощ за ремонт на енергийна инфраструктура в размер на към 56 милиона евро, а Германия дава разполагаем над 350 генератора ", се показва в изказването на немското държавно управление.

Освен това Шолц " удостовери продължаващата поддръжка на Германия за Украйна, включително в региона на противовъздушната защита и дълготрайното възобновяване ".

По време на диалога Зеленски и Шолц са се съгласили да продължат близката и градивна замяна на отзиви и да останат в стеснен контакт.

Европейският парламент стартира предходната седмица кампания " Генератори на вяра ", която да подкрепи Украйна с цел да се обезпечи сила за лечебни заведения, учебни заведения, водоснабдителни уреди, центрове за подкрепяне, приюти и други през зимата.

Съединени американски щати оповестиха, че отделят 53 милиона $, с цел да оказват помощ на Украйна да се опълчи на съветските офанзиви върху енергийната мрежа на страната. " Оборудването ще бъде доставено екстрено, с цел да помогнем на украинците да преживеят зимата ", се споделя в известието на Държавния департамент.

На срещата на НАТО в Букурещ Йенс Столтенберг също анонсира, че Алиансът ще се насочи помощ за Украйна, ориентирана точно към това страната да успее да противостои на оръжието в ръцете на Владимир Путин " зима ". Помощта ще бъде от гориво и генератори.

Очевидният опит на съветския президент Владимир Путин да трансформира зимата в оръжие чрез спиране на електричеството и водоснабдяването на украинците беше избран като военно закононарушение и даже като " енергиен геноцид ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР