Германия ще предаде на Украйна военна техника за 2,7 млрд.

...
Германия ще предаде на Украйна военна техника за 2,7 млрд.
Коментари Харесай

Берлин дава рекорден пакт с военна помощ на Украйна

Германия ще съобщи на Украйна военна техника за 2,7 милиарда евро, оповестява Der Spiegel. Това ще е най-големият пакет военна помощ от Берлин от началото на войната.
 
В него ще влязат 30 танка Leopard 1, 20 бойни машини Marder, 15 зенитни самоходни установки Gepard, над 200 разследващи дрона, четири системи за противовъздушна защита IRIS-T SLM, 18 гаубици, 100 бронетранспортьора.
 
 Противовъздушна отбрана система IRIS-T Противовъздушна отбрана система IRIS-T Източник: Pinterest
Информацията беше доказана от немския боен министър Борис Писториус. " Искаме тази ужасна и несправедлива война да завърши допустимо по-бързо. За страдание, към този момент няма никакви предпоставки за това ", разяснява Писториус. Той добави, че Германия ще продължи да оказва помощ на Украйна.
 
Информацията бе доказана в Телеграм и от началника на кабинета на украинския президент Андрей Ермак.
 

 
Пакетът е бил координиран при секретни договаряния сред министерствата. Обявяването му е обвързвано с утрешното посещаване на украинския президент Володимир Зеленски в Германия. Там той ще получи интернационалната премия на името на " Карл Велики ". 
 
Списъкът демонстрира, че това оръжие е предопределено за готвената контраатака, въпреки че не се оповестени периоди за доставката на оръжието, отбелязва Der Spiegel.
 
Досега Германия бе неведнъж подложена на критика, че не дава задоволително оръжие на Украйна.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР