Германия ще помогне на Украйна да предостави медицинска помощ за

...
Германия ще помогне на Украйна да предостави медицинска помощ за
Коментари Харесай

Германия обеща да предостави медицинска помощ на Украйна

Германия ще помогне на Украйна да даде здравна помощ за жертвите на войната, като спомага за построяването на травматични центрове за ранените, подарява протези и изпраща немски лекари в страната . Това съобщи министърът на опазването на здравето Карл Лаутербах, оповестява организация Ройтерс.

" Украйна се нуждае от филантропична помощ също толкоз незабавно, колкото и от нашата военна поддръжка " , сподели министърът по време на посещаване в западноукраинския град Лвов.

Помощта ще включва подкрепяне на Германия за доставка на протези, разполагане на 200 лекари в Украйна, образуване на образование за лекуване на изгаряния и свързване на някои лечебни заведения в Украйна с телемедицинска услуга, се споделя в изказване на министерството.

Най-големият производител на изкуствени крака в Германия, Ottobock, към този момент води договаряния с министерството на опазването на здравето за подкрепяне на производството и слагането на протези в работилници за мобилни контейнери и образование на ортопедични експерти непосредствено в Украйна, сподели представител на компанията.

" Ottobock има сътрудници в Украйна и продължава да доставя артикули там, а цеховете за контейнери биха могли да създадат доставките вероятни на всички места, където мрежата е била разрушена от война ", сподели той.

Световната здравна организация (СЗО) заяви, че към 290 офанзиви против здравни заведения са били регистрирани от началото на нашествието на Русия в Украйна на 24 февруари.

Германското държавно управление е предоставило на Украйна здравна помощ на стойност към 100 милиона евро (105,76 милиона долара) до момента, а здравната промишленост на Германия подари над 100 милиона евро, добави министерството.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР