Германия ще похарчи 65 милиарда евро за третия си пакет,

...
Германия ще похарчи 65 милиарда евро за третия си пакет,
Коментари Харесай

Германия ще подпомогне гражданите с пакет от мерки за 65 млрд. евро

Германия ще похарчи 65 милиарда евро за третия си пакет, предопределен да защищити потребителите и бизнеса от въздействието на растящата инфлация, оповестява Reuters, базирайки се на държавен документ. 

Мерките плануват удължение на отстъпките за прилагане на публичен превоз и 1.7 милиарда евро данъчни облекчения за 9000 енергоемки компании. Те бяха контрактувани от трите партии в ръководещата коалиция на канцлера Олаф Шолц в неделя.

Това е най-големият от трите пакета до момента “, сподели Шолц на конференция.

Правителството на Германия ще употребява приходите от налози върху спомагателните свръхпечалби, с цел да понижи крайните потребителски цени на газ, петрол и въглища, добави немският канцлер. Той съобщи още, че държавното управление възнамерява да обвърже избрани обществени придобивки с настоящия или упования ритъм на инфлация в бъдеще. 

Немският финансов министър Кристиан Линднер уточни, че плануваните ограничения са вероятни в границите на съществуващите бюджетни проекти за 2022 и 2023 година По думите му държавното управление няма да прибягва до актуализация на тазгодишния бюджет, с цел да финансира рекордния пакет. 

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР