Германия ще подкрепи стремежа на Грузия за присъединяване към Европейския

...
Германия ще подкрепи стремежа на Грузия за присъединяване към Европейския
Коментари Харесай

Германският президент попари надеждите на Грузия за бързо присъединяване към ЕС и НАТО

Германия ще поддържа устрема на Грузия за присъединение към Европейския съюз и НАТО в дълготраен проект, сподели през днешния ден немският президент Франк-Валтер Щайнмайер, като попари очакванията на кавказката република за бързо приемане в двете организации, съобщи ДПА.

Щайнмайер съобщи, че е "добре осведомен, че Грузия не живее в умерено обграждане ", явно имайки поради отцепническите области Южна Осетия и Абхазия.

Според него използването на пакета от ограничения, контрактуван сред Грузия и НАТО за доближаване на страната до стандартите на НАТО, никога не е напразно.

Щайнмайер, който дойде на тридневно посещаване в Грузия, означи, че немската и грузинската войска към този момент работят дружно, да вземем за пример в Афганистан. А във връзка с Европейски Съюз той посочи, че ситуацията след евентуалния Брекзит няма да стане по-леко.

Грузинската президентка Саломе Зурабишвили съобщи след среща с Щайнмайер, че Грузия разчита на поддръжката на Германия и на Запада за усмиряване на спора с Русия поради поддържаните от Москва разколнически области.

Тя изрази схващане за обстоятелството, че е належащо да се подхожда деликатно към желанието на Грузия за присъединение към НАТО, освен от позиция на реакцията на Русия. Но също по този начин подсети, че Москва несполучливо се е противопоставяла на приемането на балтийските страни в алианса през 2004 година

Предвижда се при визитата си Щайнмайер да беседва също по този начин с грузинския министър-председател Гиорги Гахария и с ръководителя на Народното събрание.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР