Германия ще отпусне 25 милиарда евро (28 милиарда долара) допълнителна

...
Германия ще отпусне 25 милиарда евро (28 милиарда долара) допълнителна
Коментари Харесай

Германия подкрепя бизнеса с още 25 млрд. евро

Германия ще отпусне 25 милиарда евро (28 милиарда долара) спомагателна държавна помощ за дребните и междинните предприятия, наранени от рецесията. Така Берлин ще се опита да предотврати надигаща се вълна от банкрути, осведомят ДПА и Българска телеграфна агенция.

Тази нова парична инжекция е ориентирана към дребни компании в бранша на настаняването и ресторантьорството, както и към професионалните спортни клубове в по-ниските дивизии и институциите, които подкрепят хората в неравностойно състояние.

Правителството ще помогне за покриването на закрепените режийни разходи от юни до август в случаите, при които оборотът през април и май е намалял най-малко с 60 % по отношение на същия интервал на предходната година.

Стойността на отпусната сума ще нарасне, в случай че фирмите са отчели по-голям спад в продажбите. Отделни компании ще могат да аплайват за най-много 150 000 евро за интервал от три месеца.

Министерство на стопанската система изясни днешната спомагателна финансова помощ за дребния бизнес с аргумента, че грантовете са по-необходими от заемите, защото фирмите не биха могли да наваксат пропуснатите облаги по време на пандемията. Мярката би трябвало да бъде завършена в закон преди да бъде призната от държавното управление и Народното събрание, прецизира ДПА. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР