Германия ще остави двe от ядрените си електроцентрали в готовност

...
Германия ще остави двe от ядрените си електроцентрали в готовност
Коментари Харесай

Гремания оставя двe от ядрените си централи в готовност за пускане заради енергийната криза

Германия ще остави двe от нуклеарните си електроцентрали в подготвеност за стартиране поради енергийната рецесия. Както беше решено по-рано, последните нуклеарни централи, трябваше да спрат тази есен. Но поради рецесията беше оповестена и смяна в проекта. 

Централи в Южна Германия ще останат в подготвеност най-малко до април. Те са обект на доста разногласия в Германия. Зелените, които са част от управляващта коалиция, построиха забележителна част от политиката си, точно върху акции за прекъсването на централите. 

Други партии упорстват, че би трябвало да бъдат оставени да работят. На фона на огромното общо ползване на Германия, трите работещи централи създават относително малко ток. Но политическият аспект на въпроса измества практическите съображения.

" Решението е внимателно, тъй като това е високорискова технология. Тя трябваше да бъде спряна от приложимост до края на 2022-ра. Но смяната е наложителна и съгласно мен не опонира на позициите ни като партия. Затова предложихме настоящето решение на съдружните сътрудници ", съобщи Роберт Хабек, министър на стопанската система на Германия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР