Германия ще опита да гарантира, че страната ще изпълни целите

...
Германия ще опита да гарантира, че страната ще изпълни целите
Коментари Харесай

Германия затваря 15 въглищни централи заради климатична неутралност

Германия ще опита да подсигурява, че страната ще извърши задачите си за климатична индиферентност. Поради тази причина смята да затвори 15 въглищни електроцентрали в дните към Великден, оповестява " Економи Нюз ".

Министърът на стопанската система Робърт Хабек, който е представител на Зелените в съдружното държавно управление на канцлера Олаф Шолц, сподели, че централите не са " нито нужни, нито стопански целесъобразни ".

В неделя седем от 15-те електроцентрали с общ потенциал от към 3,1 гигавата, към този момент бяха извадени от употреба в минната зона Рейн и в Бранденбург.

В понеделник немското министерство на стопанската система разгласи прекъсването на осем спомагателни електроцентрали, работещи с въглища, с общ потенциал от 1,3 гигавата. Енергийният дял от електроцентрали, работещи с въглища, към този момент означи забележителен спад през 2023 година, спадайки до 26,1%, по отношение на 33,2% през 2022 година Въпреки това въглищата към момента са вторият най-съществен енергиен източник в Германия за произвеждане на електрическа енергия.

Германия се стреми последователно да спре своите електроцентрали, работещи с въглища, до 2030 година Въпреки това, заради енергийната рецесия, която е резултат от войната в Украйна, 15 електроцентрали бяха оставени краткотрайно настоящи, с цел да се борят с възходящите цени на силата. Тъй като от този момент цените се възвърнаха, Германия реши, че към този момент е време да затвори мощностите.

" Няколко електроцентрали, захранвани с въглища, които към момента бяха включени в мрежата като защитна мярка през последните две години, в този момент са непотребни и могат да бъдат извадени от мрежата вечно ", изясни Хабек пред ДПА, представена от Euractiv.

Въпреки че инфлацията в Германия доближи 40-годишен връх през 2022 година заради високите цени на силата, от този момент тя се възвърне и падна през март до най-ниското си равнище от юни 2021 година, разкри ново изследване в понеделник. Цените на електрическата енергия и газа са паднали доста, до момента в който разширението на възобновимите енергийни източници значи, че " по-голямата част от електрическата енергия в този момент идва от чисти, щадящи климата източници ", счита Хабек.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР