Германия ще ограничи броя на участниците в публични и частни

...
Германия ще ограничи броя на участниците в публични и частни
Коментари Харесай

Германия ограничава броя на хората на публични и частни събирания заради COVID-19

Германия ще ограничи броя на участниците в обществени и частни събирания според от степента на разпространяване на COVID-19, с цел да може тя да бъде овладяна през есента и зимата. Освен завръщащите се от почивка туристи, частните празненства са значителен източник на нови огнища на болест в Германия и по тази причина би трябвало да се реагира. Това съобщи канцлерът Ангела Меркел след среща с ръководителите на 16-те немски провинции, представена от Франс прес и Ройтерс. 

Провинциите, където са регистрирани 35 новозаразени с ковид на 100 000 поданици за интервал от седем дни, ще би трябвало да наложат ограничаване от 50 участници за празненства в обществено пространство или наето помещение. За частните сбирки ще бъде " настоятелно предложено " броят на участниците да не е повече от 25 души. Ако броят на новозаразените доближи 50 на 100 000 поданици, ограничаването ще е 25 души в обществени пространства и 10 на домашни събирания, предава Българска телеграфна агенция. 

В заведенията за хранене, кафенетата и питейните заведения, където всеки клиент би трябвало да оставя името си, ще се постановат санкции от минимум 50 евро за предоставяне на погрешна информация. Всяка провинция ще взема решение кой да е размерът на тази санкция. 

" Искаме да действаме районно, съответно и целеустремено вместо още веднъж да постановяваме карантина в цялата страна - това би трябвало да се избегне непременно ", сподели Меркел. Тя също по този начин посъветва германците да заобикалят да вървят в чужбина в празничния интервал на Вси светии.

Броят на инфектираните в Германия от началото на пандемията надвишава 287 хиляди души.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР