Германия ще може да вкарва в затвора официални лица и

...
Германия ще може да вкарва в затвора официални лица и
Коментари Харесай

Германия ще може да вкарва в затвора политици за бездействие срещу замърсяването

Германия ще може да вкарва в пандиза публични лица и ръководители на провинции за това, че не са наложили забрани на замърсяващи транспортни средства в границите на градовете. Това ще стане единствено според характерно законодателство, което зачита пропорционалността, постанови Европейският съд през днешния ден, предава AFP, представена от БГНЕС.
От немската правосъдна система ще зависи дали тези политици ще бъдат изправени пред затвор, постанови съдът, откакто беше помолен да се произнесе по дълготраен спор сред екологичните деятели и държавното управление на Бавария.
От 2012 година екологичната група “Deutsche Umwelthilfe “ (DUH) се пробва да принуди баварското държавно управление да приложи ограничения против замърсяването на въздуха в столицата на провинцията Мюнхен. Както деятелите, по този начин и правосъдната власт настояват, че държавното управление на Бавария жестоко пренебрегва решение на съда в Мюнхен от 2014 година, изискващо проект за деяние за въдворяване на градска възбрана за транспортни средства с дизелово гориво.
Становището на Съда на Европейски Съюз през днешния ден, въпреки да не е правно обвързващо, може да има последствия за водещите политици от баварската сестринска партия на ръководещите християндемократи на канцлера Ангела Меркел.
Съдът съобщи, че всяка присъда за затвор ще изисква „ национално правно съображение, което е задоволително задоволително, тъкмо и предвидимо при използването му “. Той добави, че такова наказване би трябвало да бъде " съразмерно ".
Главният юрист на съда съобщи през ноември, че в Германия не съществува такова правно съображение.
Баварският върховен административен съд насочи случая към Европейския съд през ноември 2018 година, като съобщи, че „ високопоставени политически фигури ясно са дали да се разбере, както обществено, по този начин и пред съда, че няма да изпълнят своите отговорности “. Заплахата от санкция в размер на 4 000 евро (4 450 долара) се оказа " неефективна ". Затова съд в Бавария помоли магистратите в Люксембург да обезпечат правно учредена опасност на депутатите със затвор.
В днешното си решение Съдът на Европейски Съюз напомни, че „ изискващият решение съд е открил, че разпореждането за финансови наказания не може да докара до смяна в държанието, защото санкцията ще бъде кредитирана като приход за Бавария и по този начин„ няма да докара до икономическа загуба “. Той заключи, че до отнемане от независимост би трябвало да бъде прибягвано, " единствено когато при липса на по-рестриктивни " ограничения като да вземем за пример по-строги, подновими санкции, чието заплащане в последна сметка не е от изгода за бюджета, от който са финансирани ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР