Германия ще изпрати на Украйна и тежко оръжие - няколко

...
Германия ще изпрати на Украйна и тежко оръжие - няколко
Коментари Харесай

Германски гаубици за Украйна: какво може това оръжие?


Германия ще изпрати на Украйна и тежко оръжие - няколко самоходни гаубици. Какво съставлява тази артилерийска система и какви преимущества обезпечава по време на война?

" Реактивна, широкообхватна, точна " - по този начин немските въоръжени сили разказват преимуществата на самоходната гаубица 2000. Става дума за тежко артилерийско оръдие, инсталирано върху шаси на танк.

Съществени преимущества

Това значи, че гаубицата се движи на личен ход, което може да е от решаващо значение за оцеляването във военна борба. Защото съперникът по предписание има опция да дефинира местоположението на стрелящите оръдия посредством радар и да ги вади от строя.
Редакцията предлага
Самоходната гаубица обаче стреля и след това бързо трансформира местоположението си. Снабден с мотор от 1000 конски сили, колосът с преносимо оръдие е кадърен да развива скорост до 60 км/час. Той изстрелва 155-милиметрови муниции с обсег до 30 километра. Обсегът даже може да бъде повишен до 40 километра и повече с помощта специфични муниции.

Германия доставя Украйна с висококачествено, тежко военно съоръжение, което се смята за извънредно дейно при поразяване на далечни цели. Гаубиците, които ще бъдат доставени, са били част от армейския запас, заради което тяхната липса няма да се усети действително.

Официално Бундесверът разполага общо със 119 броя от самоходната гаубица 2000. Известно време част от тях са били употребявани в Афганистан. Холандия също е дала обещание да достави на Украйна самоходни гаубици.

Обучението на украински бойци ще бъде извършено в артилерийското учебно заведение на Бундесвера в Идар-Оберщайн. Германската министърката на защитата Ламбрехт разгласи, че то ще стартира още идната седмица.

Германия - страна в спора?

Този въпрос провокира оживени полемики. Експертни оценки в отчет на Бундестага не дадоха финален отговор на въпроса.

В последна сметка документът стига до извода, че с образованието на непознати бойци вероятно се „ излиза отвън обезпечената сфера за безучастие във военни дейности “. От друга страна, анализът дава категоричен отговор на питането дали една страна става участник във война, в случай че доставя оръжие. Отговорът е: изрично " не ".
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР